Părinți singuri singuri: Care este cel mai bun?

"Se caută partener, fără copii!" Acesta, sau ceva asemănător, este titlul multor anunțuri personale ale bărbaților care vor să se îndrăgostească din nou.

Mamele singure, dar și tații, au o perioadă mult mai dificilă pe piața burlacilor. Mai ales dacă cealaltă persoană dorește încă să își întemeieze o familie, copiii sunt adesea un criteriu de excludere. Trist, dar adevărat!

Tim, Nadja și Stella au un lucru în comun: sunt părinți singuri și singuri. Toți trei, separat, au optat pentru întâlniri online. Ei sunt bucuroși să ne spună ce experiențe au avut acolo și de ce nu toate site-urile de dating sunt potrivite.

Academie vs. părinți singuri - un criteriu de excludere?

Nadja are 29 de ani, are o fetiță de 4 ani și este un părinte singur care lucrează. Reușește să jongleze minunat cu viața de zi cu zi și cu copilul ei, dar îi lipsește un bărbat alături de ea.

"În ultimii doi ani, am întâlnit deseori bărbați când ieșeam în oraș cu prietenele mele. Mulți dintre ei au flirtat cu mine și chiar am avut o discuție foarte bună cu unul dintre ei. A vrut să mă scoată la o întâlnire și m-am gândit că ar putea fi ceva. Dar când i-am spus despre fiica mea, flirtul s-a terminat. M-a refuzat, spunând că ar vrea să aibă proprii copii. A fost o dezamăgire destul de mare."

Ce a trăit Nadja nu este un caz izolat. Copiii reprezintă o amenințare aparentă pentru mulți celibatari, le este teamă să se alăture unei familii existente și refuză să se cunoască, chiar dacă există o chimie potrivită. Un fenomen care este prezent și în schimburile de single.

"După această dezamăgire, am început să caut pe net. M-am decis mai întâi pentru Parship pentru că auzisem numai lucruri bune despre el. A fost un dezastru. Am primit sugestii de parteneri, toți fiind potriviți pentru mine. Dar un copil nu era de conceput pentru bărbați. Am întâlnit mai ales cadre universitare a căror planificare a carierei nu era completă și care erau exigente față de viitorii lor parteneri în ceea ce privește cariera. Am căzut pe drumuri cu slujba mea part-time ca asistent medical și am renunțat după jumătate de an."

De ce nu toate site-urile de matrimoniale sunt potrivite pentru părinții singuri

Descrierile lui Nadja arată autentic și îndeaproape care este problema cu diversele schimburi de single-uri:

Parship, pe care Nadja l-a menționat ca exemplu, este exemplul cel mai bun. Cu peste 70 la sută, aici sunt mulți universitari care caută un partener la fel de educat. Un copil nu se potrivește în imaginea celor mai multe persoane singure. Majoritatea celor care se înregistrează aici au între 30 și 40 de ani. Aceasta este o vârstă la care planificarea familială este adesea completă. Cu toate acestea, copiii existenți nu sunt așteptați.

Nu ar fi timpul ca lumea single să se regândească? Pentru că un copil nu este un obstacol în calea unui parteneriat de succes!

"Am fost foarte dezamăgit și am făcut câteva cercetări. Următoarea mea încercare a fost cu Match Patch, deoarece acest site este special pentru părinți singuri.

Cea mai mare critică a mea?

Există mult prea puțini membri pentru că site-ul pur și simplu nu este cunoscut nicăieri. În plus, proporția de femei este semnificativ mai mare, ceea ce face căutarea mai dificilă. Pe termen lung, însă, cred că astfel de platforme targetate sunt mai potrivite atunci când vine vorba de găsirea unui partener ca părinte singur.

Este mai ușor pentru bărbați să găsească un partener cu un copil?

Tim are 33 de ani, este un tată singur și cei doi copii ai săi locuiesc cu el. El are contacte regulate cu fosta sa parteneră, care îi ia pe copii la sfârșit de săptămână. El este singur de trei ani și de atunci își caută o nouă iubită. Colegii săi nu pot înțelege acest lucru. Ei cred că un bărbat cu un copil are cele mai mari șanse, pentru că toate femeile iubesc copiii!

"Prietenii mei îmi spun mereu: Cu un cățeluș sau un copil ești visul oricărei femei. Se înșeală!

Pentru că, chiar dacă majoritatea femeilor nu au o problemă cu copilul, sau în cazul meu cu ambii copii, problema este mama copilului!

Regrevarea joacă un rol important aici. De la despărțirea de fosta mea soție, am avut o prietenă. Relația a eșuat pentru că nu a putut accepta că eu și mama copilului nu suntem dușmani, ci prieteni. Încă ne plăcem unul pe celălalt, chiar dacă relația noastră s-a terminat."

Un punct pe care, într-adevăr, mulți tați singuri trebuie să îl experimenteze:

Femeile se simt adesea nesigure în legătură cu "fostul", care încă influențează o mare parte din viața lor. Deși este de dorit pentru copii ca ambii părinți să se poată înțelege între ei. Dar nici măcar "fostul" nu-i face întotdeauna viața ușoară "noului". Ceea ce este necesar aici este un instinct sigur, astfel încât toate părțile să fie mulțumite și fericite. Dacă partenerii mai buni pot fi găsiți online?

"După ce relația cu prietena mea a eșuat, m-am înregistrat la PartnersuchemitKind.de și mi-am încercat norocul aici. Este un sentiment plăcut că nu trebuie să explic aici că sunt deja tată și că am copii. Pentru că oricine se înregistrează acolo se află în aceeași situație.

Visul meu este de a avea o familie mare și peticită, în care nici foștii parteneri nu sunt excluși. Poate că sunt norocos, pentru că de două săptămâni scriu cu o femeie de aceeași vârstă, care are și ea doi copii și nu am probleme cu faptul că îmi place în continuare mama copilului."

Avantajele oferite de bursele specializate pentru persoane singure

Tim descrie un factor foarte important. Oricine se înscrie la o bursă pentru părinți singuri știe că toți ceilalți singuri sunt în aceeași situație. Pentru că majoritatea persoanelor singure cu copii au avut deja experiența că au făcut contacte promițătoare și apoi discuția s-a îndreptat spre copii. Nu era neobișnuit ca în acel moment să se împartă coșuri pentru că cealaltă persoană nu putea suporta gândul copilului altcuiva.

Teama de o astfel de experiență este de domeniul trecutului cu schimburile de burlaci special concepute pentru părinții singuri. Aici se întâlnesc persoane singure care sunt pregătite să întemeieze o nouă familie și care acceptă și copiii altora. Tot ce contează acum este ca chimia să fie bună și să se găsească contactul potrivit.

"Cred că am fost foarte norocos cu PartnersuchemitKind.de. Numărul de membri este mic și șansele de a găsi pe cineva aici nu sunt la fel de mari ca la Parship și altele asemenea. Dar am fost și extrem de activă, am trimis e-mailuri în fiecare zi, mi-am conceput profilul ca pe o carte de vizită și am răspuns la fiecare mesaj. Cu toate acestea, noi, bărbații, suntem în minoritate, deoarece, până în prezent, în Germania, este mai frecvent ca, atunci când părinții se separă, copiii să rămână cu mamele lor.

Sunt aplicațiile de dating și schimburile de single-uri ceea ce este potrivit pentru părinții singuri?

Stella are 48 de ani, are o fiică de 17 ani și este singură de peste 12 ani. S-a săturat să fie singură și nu-și dorește nimic mai mult decât un partener alături de ea. Fiica ei este necomplicată. Ea însăși a fost cea care i-a recomandat mamei sale LoveScout24, una dintre cele mai mari burse de burlaci din Germania, pentru a se "cupla" din nou, în sfârșit.

"Fiica mea este iubita mea. Avem o relație foarte bună și știu că, atunci când se va muta anul viitor, îmi va lipsi foarte mult. Când mi-a sugerat să mă înscriu la Lovescout24, nu am fost deloc încântat.

Nu mi-aș putea imagina să întâlnesc pe cineva acolo la vârsta mea. Și la început chiar nu părea așa. Din cele 50 de mesaje pe care le primeam pe zi, 49 erau sub centură. Bărbații voiau "să mă facă să fac sex" și de mai multe ori mi s-a adresat cu "milf fierbinte" și alte nume de companie.

O problemă tipică a schimburilor de burlaci este că, în special contactele masculine nu caută o relație, ci mai degrabă o aventură ocazională, o prietenie plus sau chiar sex. Prin urmare, persoanele singure ca Stella au o perioadă dificilă și au nevoie de multă răbdare pentru a găsi persoana potrivită. Dar este posibil să ai succes la bursele pentru persoane singure. Pentru că nu toți bărbații sunt orientați sexual și există cu siguranță domni care vor mai mult decât sex.

Vârsta copiilor joacă un rol în întâlniri?

"Am pus în profilul meu că am copii. Și când nu primeam un mesaj pentru a mă seduce, întrebarea despre vârsta copilului meu era aparent extrem de importantă.

Dacă le spuneam că fiica mea are 17 ani, domnii erau de obicei ușurați. L-am întrebat pe unul dintre ei de ce era atât de importantă vârsta. El a răspuns foarte sincer că nu ar putea fi un tată pentru un copil mic, dar ar dori să fie un bun prieten pentru un copil adult. Mi-a plăcut sinceritatea și de aceea am o întâlnire cu el săptămâna viitoare.

Vârsta copilului este, într-adevăr, relevantă în materie de întâlniri. Pentru că, cu cât copilul este mai mic, cu atât mai multă atenție mai are nevoie mama/tatăl. Copiii mai mari au deja propria viață, ies cu prietenii, se mută la un moment dat și se detașează de părinții lor. Mulți singuri fără copii se simt de fapt amenințați și de un copil existent și se tem să nu primească suficientă atenție.

Veștile bune pentru părinții singuri sunt, prin urmare, că, pe măsură ce îmbătrânesc, șansele unui parteneriat cresc din nou. Dar, bineînțeles, și mamele și tații cu copii mai mici au șanse dacă caută pe platforma potrivită. Devine dificil doar atunci când sunt folosite agențiile clasice de dating, pentru că aici focusul utilizatorilor este pe altceva.

Agențiile de dating sunt mai potrivite pentru părinții singuri?

Agenția clasică de întâlniri se deosebește de aplicațiile obișnuite și de bursele de burlaci prin sistemul său de potrivire. Pentru că aici se folosesc teste științifice pentru a determina cine este o pereche bună.

Serviciile oferite de schimburi de parteneri sunt profitabile și pentru părinții singuri sau șansele sunt mai degrabă slabe?

Nadja, care s-a înscris la agențiile de dating, știe câte ceva despre asta.

"În timpul căutării mele, am descoperit că nu toate agențiile de dating sunt la fel. Există diferențe clare. De exemplu, nu aș mai alege o agenție de dating precum ElitePartner, pentru că am avut sentimentul că majoritatea persoanelor singure de acolo erau încă foarte concentrate pe cariera lor, mai degrabă decât pe familie.

"Am aflat că nu toate agențiile de dating sunt la fel.

Un portal precum Elitepartner mi se pare bine făcut, dar în prezent nu pot satisface cerințele majorității celor singuri înregistrați acolo.

Cred că oricum este dificil pentru cei care nu sunt academicieni, dar care pot fi totuși compensați bine cu educație și independență financiară. Pentru un universitar, însă, un copil este aproape întotdeauna un criteriu eliminatoriu și, mai ales pe Elitepartner, persoanele singure pun foarte mult accent pe nivelul de educație, carieră și venituri. Nu pot face salturi uriașe cu copilul meu, nu sunt bogată și nu pot lucra decât cu jumătate de normă în acest moment."

Avantajele și dezavantajele agențiilor clasice de dating pe baza experiențelor personale ale Nadjei

Avantaje:

 • Nivel ridicat de sugestii ale partenerilor
 • Comunicare plăcută
 • Optimal pentru căutări serioase de parteneri
 • Sijin foarte util, seriozitate ridicată
 • Ratele bune de succes pentru persoanele singure

Dezavantaje:

 • Mulți utilizatori caută persoane singure fără copii
 • Femeile cu copii sunt respinse de bărbați
 • Costuri ridicate, dintre care unele nu sunt plătibile
 • Nu există o secțiune destinată părinților singuri

În timp ce burlacul clasic cu standarde este pe mâini bune cu o agenție de întâlniri precum Elitepartner, există opțiuni mai bune pentru părinții singuri.

Ar fi de dorit ca marile site-uri de dating să creeze, la rândul lor, o secțiune în care părinții singuri să se întâlnească. Presupunem că o astfel de ofertă ar fi bine utilizată. Lemonswan a luat deja calea cea bună în acest caz și chiar oferă tuturor părinților singuri posibilitatea de a utiliza serviciul lor gratuit.

Parship nu oferă oportunități rele nici pentru părinții singuri, dar nu din motivul că se adresează cu aplomb acestor grupuri țintă, ci pur și simplu din cauza dimensiunii platformei de dating. Parship are atât de mulți membri activi încât probabilitatea de a găsi o pereche potrivită este în general foarte mare aici. Nu contează dacă sunteți un părinte singur sau nu. În calitate de mamă sau tată singur, ar trebui să ai totuși puțină răbdare, deoarece nu toți burlacii înregistrați acolo sunt deschiși la un partener cu un copil.

Avantajele și dezavantajele site-urilor de matrimoniale pentru părinți singuri

În contrast cu site-urile de dating, site-urile clasice de single (de exemplu, LoveScout24) au o bază mult mai largă și sunt deschise la orice cerințe.

Aici, însă, oamenii nu caută doar un parteneriat, ci adesea și întâlniri erotice, flirturi și contacte ocazionale. Cine caută exclusiv un partener are nevoie de multă răbdare aici. Stella, care a folosit un schimb obișnuit pentru persoane singure, știe cât de dificil poate fi.

"Cu mult spirt și răbdare poți să-ți atingi scopul aici!

Am fost pe Lovescout24, dar există și alte opțiuni, cum ar fi Neu.de și multe altele. Pot doar să spun fiecărei femei că sunt mulți ciudați aici, dar și bărbați care vorbesc serios.

Nu ar trebui să fiți descurajat de mesajele enervante, pentru că acestea sunt peste tot. Nu înțeleg de ce bărbații care caută sex nu folosesc pentru asta portale solide precum C-Date. Aici m-aș duce dacă aș fi în căutarea unei întâlniri erotice. În general, aș da cu siguranță părinților singuri o șansă pe site-urile pentru persoane singure, deoarece numărul de membri de aici este uriaș, iar procentul de academicieni este mai mic."

Avantajele și dezavantajele schimburilor clasice de single, bazate pe experiențele personale ale Stelei:

Avantaje:

 • Baze de date uriașe ale membrilor pentru multe oportunități
 • Utilizatori din toate mediile de viață disponibile
 • Mult mai puțin costisitoare decât agențiile de dating tipice
 • Funcții de căutare cu filtre inteligente
 • Utilizatori activi

Dezavantaje:

 • Mulți bărbați sunt în căutare de sex
 • Un nivel de interacțiune uneori vulgar
 • Este nevoie de multă răbdare
 • Nu există sugestii de parteneri optimizați

Single exchanges sunt o oglindă a societății, deoarece aici se regăsesc toate clasele sociale, toate grupurile profesionale și toate domeniile de interes, de la A pentru avocat la Z pentru asistent dentar. Dacă femeile reușesc să evite bărbații în căutare de erotism, există cu siguranță șanse de succes. Mai ales că multe portaluri permit căutarea specifică a altor părinți singuri.

Avantajele și dezavantajele schimburilor specializate pentru părinți singuri

Portalele specializate pentru părinții singuri sunt concepute pentru a ajuta acest grup să se cunoască între ei. Cel mai mare avantaj este că toată lumea se află în aceeași barcă. Cei care se înscriu sunt ei înșiși mame sau tați și caută un partener potrivit pentru a întemeia o familie de patchwork. Cel mai mare dezavantaj este că numărul de membri este foarte mic. Tim a încercat și se poate considera norocos, pentru că și-a făcut contacte.

"Cred că este minunat că există schimburi de burse pentru tații ca mine care își cresc copiii și care încă mai au contact cu fostele soții. De asemenea, am fost foarte norocos și am întâlnit o femeie drăguță. Dar nu este întotdeauna atât de ușor, cred că este deosebit de greu pentru femei. Deoarece noi, bărbații, suntem în minoritate, sunt mult mai multe doamne singure înregistrate decât bărbați. În plus, numărul de membri este, în general, extrem de redus. Uneori nu se întâmpla nimic seara și dura zile întregi până când se răspundea la un mesaj.

Avantajele și dezavantajele în schimburile specializate de burse de single, bazate pe experiențele personale ale lui Tim:

Avantaje:

 • Se întâlnesc doar oameni cu aceleași ide
 • Factorul copil nu este văzut ca o pacoste
 • Se pot dezvolta și prietenii frumoase
 • Nivelul este destul de ridicat

Dezavantajele:

 • Este clar că sunt prea puțini membri
 • Este clar că s-au înregistrat mai multe femei decât bărbați
 • Fără activitate, nu ai nicio șansă aici

De fapt, platforme precum Match-Patch, Mom-Dads-Kids și PartnersuchemitKind.de sunt mai degrabă necunoscute, iar majoritatea persoanelor singure au tendința de a încerca comunitățile sau bursele de burlaci. Este păcat, pentru că potențialul este cu siguranță acolo. Statul marital comun oferă o bază pentru a se cunoaște reciproc și creează adesea minunate familii-pereche, în care toată lumea este binevenită.

Concluzia noastră:

În timp ce șansele pentru părinții singuri sunt dificile în cazul agențiilor de întâlniri de elită, schimburile de burlaci și schimburile de parteneri selectați sunt ceva mai potrivite. În schimb, sunt foarte potrivite platformele care se adresează în mod special acestui grup țintă. Aici se întâlnesc persoane singure care au unul sau mai mulți copii sau care doresc un partener care este deja mamă sau tată. Dacă s-ar face mai multă publicitate aici și s-ar atrage atenția, ar fi o modalitate bună de a aduce în sfârșit mai mulți părinți singuri împreună.

Aceste schimburi de burlaci sunt recomandate pentru părinții singuri:Recomandările noastre


Clasamentul în comparație


Recomandările noastre