Unde se ascund capcanele costurilor în întâlnirile online? Noi clarificăm!

Simon, Philip și Max au căutat femei online. Cu toții au un lucru în comun: au căzut în capcanele costurilor. Deși complet diferite, dar cu pierderi financiare, dar au învățat din această chestiune. Maria nu a căzut într-o capcană tipică a costurilor, ci a căzut în schimb în capcana unui lovescammer. Din fericire, ea a văzut prin joc înainte ca acesta să devină cu adevărat costisitor.

În această postare, veți afla mai multe despre capcanele de costuri pentru întâlniri folosind exemplele prezentate anterior.

Atenție: presupusa ofertă de probă

Max: "Am ales un portal pentru că oferea un abonament de probă de 3 zile pentru 1,99 euro. Am plătit rapid cu cardul de credit și doar am navigat. Recunosc, nu am citit cu adevărat termenii și condițiile. O mare greșeală. După două zile mi-a fost clar că nu-mi place site-ul și astfel am încetat să mă mai loghez. După o lună aveam o taxă pe cardul de credit, de aproape 50 de euro. Am cerut să mi se deconteze banii și am primit imediat o atenționare. După ce m-am dus la avocatul meu, a fost clar că trebuie să plătesc. Pentru că mi-am luat un abonament pentru o jumătate de an."

Max a căzut în plasa unui clasic. A semnat un abonament de probă fără să citească literele mici. Pentru că acolo ar fi putut să înțeleagă că abonamentul de probă de 3 zile se transformă într-un abonament de șase luni fără anulare. În cazul a numeroase abonamente de probă, exact așa se întâmplă. Uneori se transformă într-un abonament lunar, alteori într-un abonament anual. Din punct de vedere legal, furnizorul este în drept și Max trebuie să plătească. Pentru că el a fost de acord cu totul, făcând clic pe acordul cu termenii și condițiile. O greșeală care nu i se va mai întâmpla din nou.

Tip: Când rezervați orice abonament la un schimb de single, este indicat să anulați imediat după rezervare. Nu contează dacă abonamentul durează trei zile, o lună sau 24 de luni. Anulând direct, aveți garanția că nu veți suporta costuri ulterioare și nu riscați să pierdeți perioada de anulare. Puteți utiliza în continuare perioada rezervată și, dacă este necesar, puteți încheia un nou abonament în orice moment.

Tricky: Chestia cu animatorii

Simon: "Chiar am crezut întotdeauna că animatorii există doar în cluburi. M-am înscris pe un site de întâlniri și  primisem peste 30 de mesaje într-o săptămână. Puteam să le citesc, dar nu puteam să răspund, puteam face asta doar ca membru premium. Așa că am devenit premium pentru șase luni și am răspuns. Femeile erau într-adevăr toate extrem de atrăgătoare, iar mesajele foarte simpatice. Naiv cum eram, credeam că mă aflu în al șaptelea cer. Dar apoi a venit șocul: nu am primit niciun răspuns și nicio femeie nu mi-a mai scris vreodată. Am înțeles acest lucru doar când am citit cu atenție termenii și condițiile."

Simon a căzut în capcana clasică a multor portaluri de mâna a doua. Acolo sunt create profiluri artificiale de femei, care sunt operate în fundal de moderatori. Astfel, în spatele lui "Lisa, 24 de ani, se poate ascunde fără probleme Holger, 55 de ani". Fraudă directă, însă, nu este, pentru că în termenii și condițiile acestui comportament este semnalat. Aici este de la Animateuren, profiluri moderate sau asemănătoare discursului. În plus, este clar că nu sunt posibile întâlniri reale cu acești oameni.

Pe site-urile de întâlniri care folosesc astfel de posibilități, numărul de femei reale este de obicei foarte mic. Scopul aici este în mod special de a determina bărbații să se înscrie pentru un abonament premium. Dacă acest lucru este încheiat, nu mai are nevoie de mesaje de animație și fluxul de mesaje se rupe. Înșelător ar trebui să fie întotdeauna dacă imediat după înregistrarea dvs. deja izbitor de multe mesaje, de femei extrem de atractive primește.

Ceea cu compensația

Philip: "Am întâlnit o femeie în viața reală la zece zile după ce m-am înscris pe un site important de întâlniri. O nebunie, nu-i așa? M-am bucurat să văd că încă mai pot folosi dreptul de retragere de 14 zile. Nu mai repede spus decât făcut, mi-am anulat contul și m-am bucurat de marele meu noroc amoros. Dar apoi a venit șocul (financiar). Ar trebui să plătesc o înlocuire a valorii de aproape 300 de euro, doar pentru că am scris deja cu o doamnă despre platformă. Am plătit-o pentru că eram atât de fericit încât nu am vrut să am probleme cu un site de întâlniri. Un prieten avocat mi-a spus după faptă că aș fi putut, eventual, să fac ceva. Oh, bine, am plătit o lecție, dar sunt încă fericit în dragoste acum."

Philip descrie o problemă, care este, de asemenea, cunoscută de protecția consumatorilor. Cerința de retragere de 14 zile este unul dintre drepturile tuturor celor care se întâlnesc online. Dar, odată cu înlocuirea valorii, unii furnizori au venit cu ceva pentru a-i face să plătească pentru serviciile deja folosite. Prețurile? Mult prea mari!

Este de înțeles că se cuvine o oarecare înlocuire a valorii dacă ați fost deja complet activ timp de 10 zile. Sume de 300 de euro și mai mult, însă, nu se justifică, conform protecției consumatorilor. Din nou și din nou, utilizatorii diferitelor portaluri se plâng exact de această problemă.

Dacă doriți să vă folosiți dreptul de retragere, ar trebui să fiți cât mai puțin activ în primele 14 zile. Dacă până în acest moment v-ați uitat doar la sugestiile partenerului dumneavoastră, dar nu ați schimbat niciun mesaj, în cazul retragerii dumneavoastră vi se va rambursa o mare parte din plată.

Dacă doriți să vă exercitați dreptul de retragere, ar trebui să faceți acest lucru cât mai puțin posibil în primele 14 zile.

Lovituristul Lovescammer - un caz special

Maria: "Era atât de fermecător, atât de atrăgător și m-a înfășurat total în jurul degetului său. Cred că mă îndrăgostisem deja de mesajele lui. Bineînțeles că am vrut să îl întâlnesc în persoană cât mai curând posibil și el a simțit la fel. Am planificat întâlnirea noastră în toate detaliile, am fost uluită și total fericită. Dar chiar înainte de prima noastră întâlnire a venit șocul! O problemă cu banca lui! Nu ar fi putut să vină. Doar dacă nu cumva aș fi putut eu... dar nu, nu putea să-mi ceară asta.

Natural, i-am transferat banii pentru biletul de tren în contul său de paypal. Eram îndrăgostiți, până la urmă. Dar, la scurt timp după aceea, a apărut următoarea problemă. Cei de la curățătorie îi stricaseră costumul și fără? Nu ar fi vrut să dea ochii cu mine. Dacă ar fi avut 200 de euro. Din nou am transferat și din întâmplare am văzut în seara următoare un reportaj despre escrocii din dragoste. Am fost șocată și i-am scris pe portal prin intermediul unui profil fals pe care mi-l creasem. A luat imediat foc și a flirtat cu mine ca un fals la fel de intens cum o făcuse cu mine înainte. L-am raportat pe platformă. Nu am depus plângere, deși ar fi trebuit să o fac."

Scamatoria în dragoste este o problemă, care se regăsește adesea pe portaluri neserioase. Emotivitatea victimelor este exploatată pentru a le scoate banii din buzunare. Ca regulă generală, nu transferați niciodată bani către o persoană pe care nu ați mai întâlnit-o niciodată. Dacă nu aveți bani nici măcar pentru prima întâlnire, probabil că nu sunteți partenerul potrivit pentru o relație de durată, chiar și fără a fi un Love Scammer. Iar în caz de îndoială se aplică întotdeauna: informați portalul partenerului și porniți suportul.

Total: Prudența este de mare importanță în cazul întâlnirilor online. Fără a citi termenii și condițiile pentru a bifa ceva este neglijență (nu vă faceți griji, noi facem acest lucru pentru dvs. și recomandăm doar portalurile de dating bune). De asemenea, atunci când rezervați un abonament premium, trebuie cunoscute costurile, perioadele de anulare și, de asemenea, modelul de abonament. Numai cine știe exact ce a cumpărat acolo, nu va fi surprins nici de o capcană a costurilor. Dar vestea bună este că: cu puțină atenție și o lectură temeinică, întâlnirile online pot fi savurate fără escrocherie. Pentru că cele mai multe portaluri nu sunt oi negre și multe greșeli și costuri nedorite apar din neatenție.

Căci majoritatea portalurilor nu sunt oi negre și multe greșeli și costuri nedorite apar din neatenție.

Ce site-uri de întâlniri au o reputație bună?

În cele ce urmează vă prezentăm recomandările noastre pentru cele mai reputate site-uri de întâlniri. Există ceva pentru toate nevoile în această selecție. De la flirt fără obligații, la întâlniri ocazionale, la întâlniri pentru o relație serioasă.Recomandările noastre

Un site de dating popular pentru toată lumea

be2 este un cunoscut site de întâlniri pentru persoanele singure care doresc să își întâlnească sufletul pereche, indiferent de clasa socială sau de venituri.

În prezent, cea mai mare și cea mai populară aplicație de dating din lume

Întâlniri prin intermediul smartphone-ului? În ultimii ani, Tinder a devenit sinonim cu întâlnirile online prin intermediul smartphone-ului. Majoritatea bărbaților și femeilor au încercat probabil Tinder în timpul vieții lor de burlac. Aceștia au învățat să iubească și să urască aplicația în același timp.

Recomandarea noastră: Academic Singles
Site popular pentru relații serioase

Academic Singles este un site de întâlniri de top pentru persoanele singure educate din România.Clasamentul în comparație


Expertul nostru spune
Vă recomand să aruncați o privire la Academic Singles. În toate testele, rezultatele au fost foarte pozitive și, de asemenea, feedback-ul utilizatorilor a fost remarcabil.

Recomandările noastre

Un site de dating popular pentru toată lumea
8,5

În prezent, cea mai mare și cea mai populară aplicație de dating din lume
4,0

  • Mulți utilizatori activi
  • Util gratuit
  • Profilul este creat rapid și ușor
  • Poate fi folosit și la nivel internațional atunci când călătoriți