Tot ce trebuie să știi despre Facebook Dating

Facebook este acum mai mult decât o simplă rețea de socializare, este o instituție. Aproximativ 1/7 din populația lumii este înregistrată la gigantul albastru și, datorită numeroaselor măsuri de protecție, există relativ puține falsuri! De la sfârșitul anului 2020, noua opțiune "Facebook Dating" a fost disponibilă și în Germania, care a fost amânată la scurt timp din cauza unor dificultăți tehnice.

Ce oferă noua funcție de dating de pe Facebook? Este serviciul de dating Facebook promițător sau mai degrabă o dezamăgire? Erik are 25 de ani și a încercat-o. Concluzia sa? Categoric surprinzător!

Experiențe cu Facebook Dating

"Configurare simplă, pornire rapidă. În ceea ce privește acest aspect, aplicația Facebook Dating este foarte bună. Și ceea ce era foarte important pentru mine: nimeni din lista mea de prieteni nu află când mă înscriu. Deși întâlnirile online nu sunt chiar jenante, am vrut să mă scutesc de comentariile stupide. În plus, am și colegi de serviciu în lista mea de prieteni și nu este treaba lor ce fac în timpul liber."

Un punct foarte important pentru mulți nou-veniți care s-au reținut puțin în ceea ce privește întâlnirile pe Facebook. Teama că prietenii vor afla era mare. Dar Facebook a clarificat rapid acest aspect. Nu se fac sugestii de parteneri potențiali din lista de prieteni și nu este evident pentru nimeni că v-ați înregistrat la bursa de burlaci de pe Facebook.

Cum funcționează Facebook dating

"Este acesta într-adevăr Facebook? De multe ori m-am întrebat asta, pentru că, de fapt, totul aici este ca la Tinder, doar că puțin mai albastru. Este vorba de swipeing, tipic Tinder, iar cei care se potrivesc pot intra în contact unul cu celălalt. Un avantaj: pot să văd dacă am fost asociat și apoi pot să mă asociez din nou. Bineînțeles, asta îmi dă un sentiment de siguranță.

De fapt, aplicația de dating Facebook funcționează similar cu Tinder, veșnicul favorit al aplicațiilor de dating. Cu câteva diferențe mici, dar subtile. După cum a menționat deja Erik, tensiunea este puțin eliminată aici.

Când ți se arată o fotografie a unei femei care deja te-a înșelat la dreapta. Deci vezi că te place. Așa că știi că dacă alegi partea corectă acum, ai o potrivire. Un pic de ușurare, dar și un pic de plictiseală. La urma urmei, atunci când faci swipe pe Tinder, tocmai acest fior a fost cel care a făcut ca potrivirea să fie atât de interesantă, nu-i așa?

Cum activez Facebook Dating?

"La început nu am înțeles cu adevărat cum funcționează Facebook Dating. La un moment dat mi-am dat seama că am nevoie de aplicație pentru asta. Nu a fost niciodată o problemă pentru mine înainte, întotdeauna am folosit FB prin intermediul browserului mobil. Dar aplicația a fost instalată rapid și trebuie să recunosc că restul Facebook este mult mai plăcut de utilizat decât prin browser. Nu mă așteptam la asta."

Există câteva cerințe de bază care trebuie să fie îndeplinite pentru a participa la Facebook Dating. Bineînțeles, este important să aveți un profil Facebook. Logic. Dar acest profil trebuie să îndeplinească și câteva criterii (nespecificate de Facebook). Se presupune că profilul de Facebook trebuie să existe de ceva timp, trebuie să existe prieteni, iar fotografiile nu trebuie să prezinte exclusiv pisici, câini sau alte animale. Cele mai multe profiluri reale, cu toate acestea, îndeplinesc standardele și pot participa la Facebook Dating.

Facebook Dating poate fi activat în doar câțiva pași:

  1. Descărcați și deschideți aplicația Facebook
  2. Click pe cele trei liniuțe din partea dreaptă (lângă clopot).
  3. Vă căutați caracteristica de dating și selectați-o.
  4. Confirmați participarea.
  5. Creezi un profil nou cu informații pe care partenerul tău de dating le va vedea.
  6. Definiți cine căutați (partener de chat, relație, ocazional)
  7. Începeți să vă potriviți.

Măsura în care vă completați profilul depinde de dumneavoastră. Facebook vă pune diverse întrebări pentru a vă cataloga interesele cât mai exact posibil. Puteți răspunde, dar puteți și sări peste întrebări. Cu cât răspunsurile dumneavoastră sunt mai sincere și mai detaliate, cu atât mai potrivite vor fi sugestiile de potrivire pentru dumneavoastră.

Cât costă Facebook Dating?

Facebook dating este (și probabil că va rămâne) complet gratuit. Gigantul social media necesită doar descărcarea aplicației, deoarece în prezent nu este oferită o versiune pentru desktop.

Cât de bun este Facebook Dating?

"De fapt, a fost doar o chestiune de timp până când Facebook a avut și o secțiune de întâlniri. Cunosc multe cupluri care s-au întâlnit deja în grupuri de Facebook, pentru că acestea au existat dintotdeauna. Nu știu dacă are sens faptul că acum a fost redeschis un nou mod "swipe and go", nu știu. Nu sunt un fan al acesteia. Aș fi preferat un alt concept, dar mulți dintre prietenii mei sunt complet convinși de FB dating. Se spune că este mai puțin superficial decât Tinder."

Aplicația de dating Facebook a fost așteptată cu fervoare în Germania, iar popularitatea este pe măsură. Conceptul nu a reinventat roata, pentru că aplicații similare sunt de duzină. Ceea ce este bun este că Facebook separă zona dintre profilul de social media și profilul de dating. Ce este neplăcut este că foarte des "prietenii prietenilor" apar ca sugestii de parteneri în listă. Oricine este în căutarea unei aventuri probabil că nu vrea să i se sugereze șeful celui mai bun prieten al său.

Mulți utilizatori sunt deja sceptici cu privire la Facebook atunci când vine vorba de confidențialitate și date. Faptul că profilul de Facebook este obligatoriu este o mare neplăcere și a făcut deja obiectul unor critici acerbe pe Tinder. Acum nu mai ai nevoie de un profil FB pentru Tinder, dar ai nevoie de unul pentru a folosi aplicația de întâlniri Facebook. Ar fi interesant să aflăm dacă decuplarea ar duce la o creștere a numărului de utilizatori.

Este Facebook Dating un concurent real pentru Tinder?

"Pentru mine personal, aplicația Facebook Dating nu este un concurent pentru Tinder, ci mai degrabă un complement. Mai ales că Facebook este gratuit, nu este nimic rău în a avea aplicația pe telefon și a vă băga nasul în ea atunci când vă întâlniți. Tinder va fi probabil aplicația de dating numărul unu pentru totdeauna și, mai ales în ceea ce privește superficialitatea, nu va exista niciodată o concurență relevantă."

De fapt, Tinder este aplicația de dating numărul 1 și probabil că nici Facebook nu va schimba prea mult acest lucru. După cum spune Erik, de ce să înlocuiești Tinder cu Facebook când poți să îl completezi?

Tinder este aplicația de dating numărul unu în lume.

Cu toate acestea, Tinder nu ar trebui să fie prea sigur de poziția sa de monopol. Pentru că, deși nava sa amiral a înregistrat o creștere gigantică, Facebook se adresează și generației de peste 30 de ani. Și aici este locul unde Tinder nu poate ține pasul! Oricine are peste 28 de ani pe Tinder nu numai că trebuie să plătească mai mult, dar are și mai puține șanse!

Ce alternative există la Facebook Dating?

"Am mai multe aplicații de dating pe telefon și cred că este bine să mergem pe mai multe piste. Am Lovoo, Badoo, Tinder, Facebook Dating App și Yodel (chiar dacă ultima nu este o aplicație de dating). Cu toate acestea am contacte, discut și mă întâlnesc din când în când."

În afară de Tinder, Badoo și Lovoo se numără de fapt printre cele mai mari aplicații de dating care au cel mai ridicat nivel de conștientizare în țările vorbitoare de limbă germană. Jodel, pe de altă parte, este o aplicație pentru studenți care este populară pentru a cunoaște oameni datorită mai multor canale de întâlniri. Cu toate acestea, reach-ul aici este semnificativ mai mic.

Când căutați un partener, însă, există și agențiile clasice de dating, precum Lemonswan, Parship sau Burse de burlaci populare și de renume, precum LoveScout24, care sunt disponibile și în versiune de aplicație. Există, așadar, câteva alternative relevante la Facebook Dating, fiecare dintre acestea vizând grupuri țintă diferite

Concluzie: Facebook Dating este o extensie interesantă a gigantului social media și ar trebui cel puțin să fie demn de luat în considerare pentru toată lumea datorită ușurinței de utilizare gratuită. Nu vă costă nimic în afară de puțin timp pentru a arunca o privire și a afla dacă aplicația de dating este o opțiune atunci când căutați un partener. Rămâne de văzut cum se va răspândi FB Dating în această țară și dacă va fi introdusă la un moment dat o versiune gratuită. Pentru că Marc Zuckerberg cu siguranță nu a inventat această extensie din pură caritate!

Cele mai bune alternative la FB Dating dintr-o privireRecomandările noastre


Clasamentul în comparație


Recomandările noastre